Fler uppkopplade brandvarnare ansluter till SOS Alarm

Fler uppkopplade brandvarnare ansluter till SOS Alarm

Hösten har börjat bra när vi på X2 Wireless ansluter nya kunder till SOS Alarm efter certifiering av X2 Smoke. Denna certifiering är ett betydande steg framåt och gör det möjligt för oss att erbjuda en unik lösning på marknaden. Med X2 Smoke har vi nu börjat med att fler uppkopplade brandvarnare ansluter till SOS Alarm och genom detta säkerställer en högre nivå av brandsäkerhet genom snabb och pålitlig respons vid larm.

Det är glädjande att marknaden för uppkopplade brandvarnare växer. Vi ligger i framkant och har en fantastisk produkt som nu är certifierad enligt både EN14604 och EN 54-7, vilket är helt unikt. Detta märks verkligen på den ökade efterfrågan från marknaden.

Mattias Jonsson, VD på X2 Wireless. 

Vad innebär att fler uppkopplade brandvarnare ansluter till SOS Alarm?

Att X2 Smoke nu är en brandvarnare kopplad till larmcentral SOS Alarm innebär att man kan i realtid övervaka och hantera bränder som uppstår i bostäderna. När en brand uppstår så kommer SOS Alarm automatiskt meddelas och larmcentralen kan se vart branden är i fastigheten, hur varmt det är i fastigheten samt fastighetens adress och kontaktuppgifter till den som larmet skickats från. De kan sedan skicka brand- och räddningspersonal som också får kunskap om hur allvarlig situationen är. I samma skede får även alla boende larm i sina telefoner som ger full information om var det brinner och hur temperaturen stiger.

Med vår uppkoppling är det garanterat att inga falsklarm skickas eftersom X2 Smoke läser av värmeförändringar, som gör att den avgör om det är en riktig brand eller om det exempelvis bara ryker på spisen.

Om du vill lära dig mer om hur X2 Smoke fungerar och se dess tekniska specifikationer, klicka HÄR.

Brandvarnaren X2 Smoke

X2 Smoke är en unik produkt som är ensam i sin unika prestanda att utmärkas som både brandvarnare och rökdetektor enligt EN14604 och EN 54-7. X2 Smoke är en svensktillverkad brandvarnare som är utrustad med en inbyggd temperatursensor, med täckning upp till 100 m2 och anslutning till SOS Alarm. Med lång batteritid och avancerad teknik upptäcker den rök, temperaturförändringar och klimatförhållanden, vilket ger en omfattande översikt över ert brandskydd.

Den största kundgruppen som vi för närvarande levererar till är flerfamiljshus, framför allt kommunala fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar. Med den nya certifieringen förväntas marknaden breddas ytterligare, vilket öppnar upp möjligheter även för andra fastighetstyper och kommersiella kunder.

Certifieringen enligt EN 54-7 är ett viktigt erkännande som gör att vi kan rikta oss till en bredare målgrupp. Vi ser redan nu hur fler förfrågningar kommer in och vi ser fram emot att fortsätta leverera säkra och innovativa lösningar.

Mattias Jonsson, VD på X2 Wireless.

Snabb larmhantering kan rädda liv

Siffror från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) visar att räddningstjänsten under 2023 ryckte ut till cirka 5 900 bränder och brandtillbud i bostäder. Av dessa bränder skedde hela 90 procent i flerbostadshus eller villor. Med uppkopplade brandvarnare till larmcentral kan man med säkerhet övervaka flerbostadshus och snabbt få hjälp vid en brand, vilket ger ökad trygghet för både boende och fastighetsägare.

Våra uppkopplade brandvarnare hade inte kunnat släcka dessa bränder, men genom att larmet skickas i tid kan vi förhoppningsvis minimera konsekvenserna. Tiden är avgörande vid en brand, och snabba larm kan vara skillnaden mellan mindre skador och en total katastrof.

Mattias Jonsson, VD på X2 Wireless

För mer information om hur X2 Smoke kan förbättra ditt skydd för brand för bostadsrättsförening, företag, kommun eller bostad kontakta oss HÄR för att boka ett möte med våra säljare!


Registrera dig på vårt nyhetsbrev HÄR för att få de senaste nyheterna om våra produkter, spännande releaser och senaste nytt i branschen!